Een vieruurtje is gezond!

Net als volwassenen hebben ook kinderen dagen die wat zwaarder en moeizamer zijn dan gewoonlijk. Net op die dagen is het belangrijk om je kind na een lange en zware schooldag opnieuw op te peppen. Dat kan met wat extra aandacht en door bijvoorbeeld een vieruurtje. Het ideale middeltje om opnieuw de nodige energie op te doen.

Spreid de verschillende maaltijden

Uiteraard hebben kinderen een kleinere maag of volwassenen. Daarom is het beste om de verschillende maaltijden te verspreiden over de hele dag. Zo begin je uiteraard de dag met het ontbijt, één van de belangrijkste maaltijden van de dag. Ook om 10 uur geef je best iets mee om opnieuw wat krachten op te doen. Een stuk fruit of een gezonde koek kan bijvoorbeeld al voldoende zijn. Ook een boterhammetje kan wonderen doen.

Het middagmaal is uiteraard ook belangrijk, net als het avondmaal. Tussen het avondmaal en het middagmaal is het belangrijk dat je kind nog vlug wat extra energie opdoet. Doordat de maaltijden verspreid zijn over de hele dag hebben ze ook wat sneller honger, zeker als ze een hele dag bezig geweest zijn op school. Om vier uur beginnen de buikjes ongetwijfeld te knorren!

Laat genoeg tijd tussen

Na het laatste belsignaal zit de schooldag voor veel kinderen er nog niet op. Ze moeten nog hun huiswerk maken, naar de muziekschool gaan, gaan trainen of buitenspelen met hun vriendjes. Daarom is het belangrijk om een (gezond) vieruurtje te voorzien. In de eerste plaats levert een gezond vieruurtje de nodige energie die je kind nodig heeft voor die zogenaamde “vooravondactiviteiten”. En in de tweede plaats zorgt een gezond vieruurtje er ook voor dat de snoepkast niet leeg geplunderd wordt. Probeer het wel licht te houden en nog genoeg tijd tussen te laten tussen het avondmaal en het vieruurtje. Op die manier gaat de eetlust niet verloren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *