Gezelschapsspellen voor de hele familie

Aaah, tijdens een warme zomerdag in het weekend gezellig samen met de kinderen een gezelschapsspel spelen buiten in de tuin: super! Heel wat kinderen, en ja ook ouders, spelen enorm graag gezelschapsspellen, en terecht. Heel veel kinderen leren enorm veel bij of leren omgaan met nieuwe situaties door het spelen van gezelschapsspellen. Maar het spelen van gezelschapsspellen is vooral zeer ontspannend, ten minste als je wint!

De Kolonisten van Catan

Dit is waarschijnlijk één van de populairste bordspellen van de laatste tien jaar. In 2000 werd het spel tot speelgoed van het jaar verkozen. Vooral de interactie en het geluk dat je nodig hebt, zorgen ervoor dat dit spel zeer populair is bij zowel kinderen als volwassenen. De bedoeling is dat je door het bouwen van dorpen en steden punten wint en wie op het einde van de rit het meeste punten heeft, is de winnaar.

 

Monopoly

Al jarenlang is Monopoly één van de meest gespeelde gezelschapsspellen ter wereld. De vele verschillende versies van het spel die doorheen de jaren uitgebracht zijn, zijn haast niet meer bij te houden. Maar de meest populaire en tevens meest gespeelde versie is nog steeds de klassieke versie met de gekende pionnen zoals het hondje, het autootje, de schoen, het hoedje, de boot, de kruiwagen en het vingerhoedje.

 

Cluedo

Kun jij uitzoeken wie er de moordenaar is? Om Cluedo te winnen en de moordenaar te ontmaskeren moet je uitvinden wie het gedaan heeft, met welk wapen en waar de moord plaatsvond. Hiervoor moet je tactisch en doordacht te werk gaan. Pas dan weet jij wie er de schuldige is en win je het spel!

 

Trivial Pursuit

Het principe van Trivial Pursuit is eigenlijk vrij eenvoudig: hoe meer vragen je juist beantwoordt, hoe meer punten je scoort en hoe sneller je je partjes kunt aanvullen en dus ook het spel kunt winnen. De nieuwe versie van Trivial Pursuit bevat ongeveer 2.400 nieuwe vragen die verdeeld zijn over 400 verschillende kaartjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *