Woensdagnamiddagactiviteiten voor kinderen

Je kent het wel, het is woensdagnamiddag 12 uur, je kind heeft gedaan met school en wil graag iets doen de komende uren. Maar helaas is het slecht weer: een domper op de feestvreugde. Toch hoeft druilerig of slecht weer helemaal geen spelbreker te zijn. Ook wanneer het regent of slecht weer is kun je allerlei leuke dingen doen samen met zoon- of dochterlief.

Ga naar buiten

Neem je kind mee naar een bos, park of zelfs het strand! Ook al is het een koude dag of is het echt slecht weer. Het kan enorm leuk zijn om gewoon eens samen te ravotten in de modder of tussen de afgevallen blaadjes. Naar de zee gaan is altijd leuk! Zeker wanneer het weer wat slechter is, dan heb je het strand helemaal voor jou alleen! Uiteraard zal je na je namiddagje uit een beroep moeten doen op de wasmachine om die vuile kleren terug proper te krijgen.

Kijk naar een film

Wie liever niet naar buiten gaat wanneer het slecht weer is, kan natuurlijk altijd naar een film kijken. Zo kun je bijvoorbeeld naar de bioscoop in je buurt gaan of kun je gewoon gezellig thuis een film bekijken. Je kan met kussens en wat lakens zelf een eigen bioscoop maken! Nodig wat vrienden uit en je waant je in een echte filmzaal!

Ga zwemmen

Wie het liever wat sportiever heeft, kan er altijd voor kiezen om te gaan zwemmen. Zwemmen is goed voor het hele lichaam en het is eens iets anders! Bovendien zit je lekker warm binnen, terwijl het buiten slecht weer is! Leuk toch?

Ga wat boeken lezen

Uiteraard kun je ook nog naar de lokale bibliotheek gaan. Daar kun je heel wat leuke boeken of strips lezen! Dit heeft heel wat voordelen. Zo hoef je niet naar buiten te gaan, is het volledig gratis (in de meeste bibliotheken) en leer je nog iets bij ook!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *